close

15 verschillende dollars: de prijzen die in het land naast elkaar bestaan na de verscherping van de deviezencontroles

De laatste wijzigingen in de regelgeving van de Centrale Bank hebben nieuwe waarden toegevoegd aan de uitgebreide lijst van meervoudige wisselkoersen die in de Argentijnse economie bestaan

De Argentijnse economie maakt een periode van langdurige recessie door, die voor het derde jaar op rij duurt. Een constante in deze kritieke perioden voor activiteit is de – manifest of virtueel – verdubbeling van de wisselkoers voor binnenlandse transacties en ook voor de uitwisseling van goederen en diensten met de wereld.

In ArgentiniĆ« raakten zowel zakenmensen als gewone burgers gewend aan een abnormale situatie in het grootste deel van de wereld. Aangepast aan de vluchtigheid en de verandering in de spelregels, verspreiden overlevingsdeskundigen zich binnen een “bimonetaire” economie, waar de waarde van de dollar een permanente referentie is als een natuurlijke reactie op de constante depreciatie van de peso. De eerste, voor sparen en de tweede, voor alledaagse transacties.

Er zijn minstens 15 verschillende wisselkoersen op binnenlands niveau. De goedkoopste dollar is de dollar die de landbouw ontvangt en de duurste, die wordt betaald door spaarders.

admin

The author admin

Leave a Response