close

Bill Gates heeft zijn belang in de Latijns-Amerikaanse franchise van Mc Donalds verkocht, getroffen door het coronavirus

De medeoprichter van Microsoft en de op één na rijkste man ter wereld heeft zijn investeringen in Arcos Dorados afgestoten na een deelname van meer dan vijf jaar

De investeringsmaatschappij van Bill Gates verkocht zijn aandelen in ‘s werelds grootste onafhankelijke franchise van McDonald’s Corp. en trok zich terug uit een belang dat het meer dan vijf jaar bezat

Cascade Investment, eigendom van de mede-oprichter van Microsoft en de op één na rijkste man ter wereld, bezit niet langer aandelen in Arcos Dorados Holdings Inc., dat voorheen een belang van bijna 7% had in het bedrijf dat nu bijna $ 40 miljoen waard is.

De liefdadigheidsstichting van Gates, die voorheen ongeveer 2,4% bezat, verkocht ook haar aandelen.

Cascade Investment en de Bill & Melinda Gates Foundation hebben begin 2014 oorspronkelijk geïnvesteerd in Arcos Dorados, exploitant van McDonald’s-winkels in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. De aandelen in het in Montevideo, Uruguay gevestigde bedrijf zijn sindsdien met meer dan de helft gedaald.

Ondertussen meldde Arcos Dorados in augustus een omzetdaling van 60 procent voor de drie maanden eindigend op 30 juni in vergelijking met een jaar eerder, getroffen door de coronavirus-pandemie die de hele wereld treft.

In die context daalden de aandelen van Arcos Dorados dit jaar met 47%. Met name de 64-jarige Bill Gates veranderde de inkomsten van Microsoft in een wereldwijd imperium van beursgenoteerde activa via Cascade Investment, van spoorwegen tot landbouwbedrijven tot bouwbedrijven.

De vermogensbeheerder uit Kirkland, Washington, verhoogde vorige maand zijn belang in het private jet-dienstverlener Signature Aviation PLC en behoorde tot de grote winnaars van de beursgang van Vroom Inc. in juni, toen het handelsplatform De verkoop van gebruikte auto’s is meer dan verdubbeld op de eerste onderhandelingsdag, meldde het persbureau.

Het gebeurt in een context waarin McDonald’s, een franchise van Amerikaanse fastfoodrestaurants gevestigd in Chicago, Illinois, lijdt aan de economische gevolgen van de Covid-19-pandemie over de hele wereld.

admin

The author admin

Leave a Response