close

De beste technologische innovaties van de afgelopen 20 jaar

Een ander decennium is voorbij. Met de jaren 2020 voor de deur, is dit het perfecte moment om na te denken over de immense technologische vooruitgang die de mensheid heeft geboekt sinds het begin van het nieuwe millennium.

Slimme telefoons

Mobiele telefoons bestonden al voor de 21ste eeuw. In de afgelopen 20 jaar zijn de mogelijkheden echter enorm verbeterd. In juni 2007 lanceerde Apple de iPhone, de eerste touchscreen-smartphone met grote aantrekkingskracht. Veel andere bedrijven lieten zich inspireren door de iPhone.

USB-geheugenapparaten

Met USB-geheugensticks, die in 2000 voor het eerst door IBM werden verkocht, kunt u gemakkelijk bestanden, foto’s of video’s opslaan met een opslagcapaciteit die zo groot is dat deze slechts enkele decennia geleden ondoorgrondelijk zou zijn.

Skype

Skype, gelanceerd in augustus 2003, veranderde de manier waarop mensen communiceren door grenzen te doorbreken. Vóór Skype kost het bellen naar vrienden of familie in het buitenland enorme bedragen. Tegenwoordig is praten met mensen aan de andere kant van de wereld, of zelfs videogesprekken met hen voeren, praktisch gratis.

Google

De zoekmachine van Google debuteerde eind jaren negentig, maar het bedrijf ging in 2004 naar de beurs, wat leidde tot een enorme groei. Google zorgde voor een revolutie in de manier waarop mensen online naar informatie zoeken. Elk uur worden er meer dan 228 miljoen zoekopdrachten op Google uitgevoerd. Tegenwoordig maakt Google deel uit van Alphabet Inc., een bedrijf dat tientallen diensten aanbiedt, zoals vertalingen, Gmail, Documenten, de Chrome-webbrowser en meer.

Google maps

In februari 2005 lanceerde Google zijn kaartenservice, die de manier waarop veel mensen zich verplaatsen, veranderde. Omdat de app op vrijwel elke smartphone beschikbaar is, heeft Google Maps verdwalen praktisch onmogelijk gemaakt.

admin

The author admin

Leave a Response