close

Geschiedenis van kunstmatige intelligentie

De term kunstmatige intelligentie werd in 1956 aangenomen, maar is tegenwoordig populairder geworden dankzij grotere datavolumes, geavanceerde algoritmen en verbeteringen in rekenkracht en opslag.

In het vroege onderzoek naar kunstmatige intelligentie in de jaren vijftig werden onderwerpen als probleemoplossing en symbolische methoden onderzocht. In de jaren zestig toonde het Amerikaanse ministerie van Defensie belangstelling voor dit soort werk en begon het computers te trainen om de menselijke basisgedachten na te bootsen. Zo voerde het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) in de jaren zeventig projecten voor straatkaarten uit. En DARPA produceerde in 2003 slimme persoonlijke assistenten, lang voordat Siri, Alexa of Cortana waren veel voorkomende namen.

Dit eerste werk maakte de weg vrij voor de automatisering en formele redenering die we tegenwoordig in computers zien, inclusief beslissingsondersteunende systemen en intelligente zoeksystemen die kunnen worden ontworpen om menselijke capaciteiten aan te vullen en te vergroten.

Hoewel Hollywood-films en sciencefictionromans kunstmatige intelligentie verbeelden als mensachtige robots die de wereld overnemen, is de huidige evolutie van AI-technologieën niet zo eng – of zo slim. In plaats daarvan is kunstmatige intelligentie geëvolueerd om veel specifieke voordelen voor alle industrieën te bieden. Lees verder voor moderne voorbeelden van kunstmatige intelligentie op het gebied van gezondheidszorg, detailhandel en meer.

Kunstmatige intelligentie is al jaren een integraal onderdeel van SAS-software. Tegenwoordig helpen we klanten in alle industrieën om te profiteren van de vooruitgang in kunstmatige intelligentie en zullen we AI-technologieën zoals machine learning en deep learning blijven integreren in SAS-portfolio-oplossingen.

admin

The author admin

Leave a Response