close

Hoe laat je je partner goed achter? Vier tips

Wanneer we besluiten een relatie te beëindigen, wordt dit niet altijd van beide partijen verwacht en staan ​​we voor de moeilijke beslissing hoe we het op de best mogelijke manier kunnen doen, zonder de ander te schaden. Het betekent niet dat de liefde helemaal voorbij is, maar dat stabiliteit of welzijn niet wordt bereikt en dat de relatie niet alles is wat we nodig hebben om goed te zijn met iemand.

1. Verantwoordelijkheden

Onze echte verantwoordelijkheden moeten altijd worden onderscheiden van de verantwoordelijkheden die we soms aan onszelf en anderen toeschrijven. We zijn verantwoordelijk voor wat we zeggen, doen en denken, onze ideeën, onze inspanningen en de consequenties die eruit voortvloeien; maar we zijn niet verantwoordelijk voor wat anderen doen, zeggen of interpreteren, ongeacht of we de eerste steen hebben geworpen. Op dezelfde manier zijn wij verantwoordelijk voor ons leven, de liefde die we voelen en wat we ermee willen doen. Al het andere is niet van ons.

2. Voorkom de boycot

Veel mensen besluiten niet de verantwoordelijkheid op zich te nemen om de ander te verlaten, dus bedenken ze boycotstrategieën, vaak onbewust, zodat het paar de beslissing neemt. Slecht gedrag, tekenen van ontrouw of een groter isolement om hen te dwingen ons in de steek te laten en niet degenen te zijn die het moeten doen. Dit, los van elkaar, neemt onze schuld weg en maakt ons slachtoffers.

3. Kalm

De momenten van discussie of woede worden benut, aangezien we ons laten meeslepen door woede, om het paar te verlaten. Deze fout zorgt ervoor dat de ander verkeerd interpreteert wat er is gebeurd en denkt dat het vanwege dat moment is dat we het niet echt willen verlaten. Het stuurt de verkeerde berichten en verwarring, waardoor de situatie nog langer wordt.

4. Duidelijkheid

Oprechtheid en transparantie zijn fundamentele pijlers in alle relaties, of het nu gaat om een ​​partner, een familielid of een vriend. Dezezelfde oprechtheid zou ons ook moeten vergezellen wanneer we een partner verlaten, en ervoor zorgen dat dit geen reden is om de ander kwaad te doen. Oprecht zijn met onze gevoelens, uitdrukken wat we voelen en wat we willen, helpt de ander om empathie te genereren en onszelf opnieuw te bevestigen.

admin

The author admin

Leave a Response