close

Inrichting van kleine studio’s

Scandinavisch minimalisme in kleine ruimtes

Een studio-appartement dat met weinig elementen is ingericht en gemeubileerd, alsof het een eerste woning of een studentenappartement is.

Weinig meubels en de juiste hoeveelheid accessoires helpen om een ​​neutrale ruimte te creëren, maar tegelijkertijd gezellig, economisch en functioneel, met een uitgesproken minimalistische Scandinavische stijl, gemakkelijk te onderhouden en met alles wat je nodig hebt om comfortabel te leven.

Configuratie van de minimalistische woonkamer in de hoofdomgeving

Een bank of fauteuil met meerdere lichamen bekleed met donkergrijze stof is het belangrijkste element dat het woongedeelte van de studio vormt. De woonkamer wordt aangevuld met een vintage design bijzettafel die in dit geval gebruikt wordt als salontafel, een vloerkleed met geometrische motieven in bij de bank passende kleuren, plaatjes met zwart / wit foto’s en een heerlijke Monstera (of Rib Adam) in een rieten pannenlap.

Het ontwerp van de hoofdruimte is niet alleen minimalistisch vanwege de weinige meubels die in de decoratie zijn gebruikt: door het kleurenpalet beperkt te houden tot een paar kleuren, wordt een grotere visuele eenvoud en continuïteit bereikt die het minimalisme van de ruimte accentueren.

Ideeën voor kleine ruimtes: profiteer van de muren om opslagruimte toe te voegen

Voordelige planken met verstelbare houten rails en planken bieden ruimte voor het opbergen en uitstallen van boeken en voorwerpen. De paar afbeeldingen aan de muur naast de Scandinavische kroonluchter maken de hoek decoratief af. De plant op de plank is een Pilea peperomioides, ook wel bekend als de Chinese Money Plant.

Ruimte voor het bed in de hoofdkamer

Het bed rust op de muur met het raam en kijkt naar de bank, vormt een geïntegreerde hoek maar heeft geen enkele invloed op de circulatie in de hoofdruimte.

Distributiehal die de entree van de studio verbindt met de badkamer, keuken en woonkamer. Het is een goed gebruikte overgangsruimte met weinig maar nuttige accessoires zoals een wandkapstok, een plank en een vintage houten bank.

Keuken met geïntegreerde eetkamer

De keuken is licht en luchtig, met voldoende ruimte voor een eettafel en meerdere stoelen. Het keukenmeubilair, werkbladen en artefacten komen uit een ander tijdperk, maar omdat ze wit zijn, kunnen ze gemakkelijk in de huidige omgeving worden geïntegreerd. Hetzelfde hout werd op de vloer gelegd als in de rest van het studio-appartement, waardoor continuïteit tussen de verschillende ruimtes werd gecreëerd en tegelijkertijd stijl en warmte aan de keuken werd toegevoegd.

admin

The author admin

Leave a Response