close

Levensstijlen van gelukkige mensen

De levensstijl die ons gelukkiger maakt

Goed eten, sporten, ontspannen, tijd hebben voor vrije tijd, enz., Heeft een effect op ons welzijn. Maar wat zijn de levensstijlen die ons het gelukkigst maken? In de volgende regels leggen we ze uit.

1. Boeddhistische levensstijl

De boeddhistische levensstijl heeft een spirituele basis en het is een levensstijl die innerlijke rust bereikt dankzij het volgen van een reeks principes die hun oorsprong vinden in de wijsheid en praktijken van Gautama Boeddha.

Er zijn verschillende takken van het boeddhisme, en ondanks zijn oorsprong in Azië, is het ideaal voor de westerse en drukke wereld waarin we leven, omdat de eenvoud, die is gebaseerd op acceptatie, dankbaarheid en mededogen, een grote helende kracht heeft, ontspannend en bovendien helpt het om een ​​verbinding met jezelf te krijgen, aangezien geluk geboren wordt in ons wezen en in onze interpretatie van de wereld.

2. Mindfulness of mindfulness

Mindfulness is een leerstelling die uit het boeddhisme komt en die in het Westen erg populair is geworden vanwege de voordelen voor de emotionele en algemene gezondheid. Zijn populariteit in de westerse wereld is te danken aan Jon Kabat-Zinn, de maker van het op Mindfulness gebaseerde Stress Reduction (MBSR) -programma. De kracht van Mindfulness is zodanig dat zelfs psychologen het in hun consulten gebruiken om het welzijn van hun patiënten te verbeteren. In feite zijn er psychotherapieprogramma’s gemaakt die deze filosofie gebruiken. Bijvoorbeeld op mindfulness gebaseerde cognitieve therapie.

3. Gezonde voeding

Er zijn verschillende soorten diëten, en sommige, hoewel ze gezond lijken omdat ze u helpen af ​​te vallen, zijn ze dat in werkelijkheid niet. Gezonde voeding levert de hoeveelheid voedingsstoffen die nodig zijn voor het goed functioneren van het lichaam, en het gaat niet gepaard met een obsessie om calorieën te tellen, maar er wordt eerder een grote verscheidenheid aan voedzame voedingsmiddelen ingenomen, die gezonde elementen bevatten zoals vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten .

4. Mediterraan dieet

Het mediterrane dieet is een soort gezond dieet dat zijn oorsprong vindt in een stuk land dat het Middellandse-Zeebekken wordt genoemd, een historisch zeer rijke plaats, waar verschillende beschavingen hebben geleefd.

Wetenschappelijke studies bevestigen dat het vooral gezond is voor ons hart, aangezien het een uitgebalanceerd dieet is dat de nadruk legt op de gevarieerde consumptie van voedsel, zoals fruit, groenten, granen, vis, vlees. Nu zou de grootste hoeveelheid calorieën afkomstig moeten zijn van voedingsmiddelen die rijk zijn aan koolhydraten.

5. Actieve en sportieve levensstijl

Om de levensstijl zo gezond mogelijk te maken, is het noodzakelijk dat de persoon actief is, dat wil zeggen dat hij niet zittend is. Op dit moment leidt het tempo van het leven in de huidige samenleving ertoe dat veel mensen op een kantoor gaan werken, en als ze het verlaten, doen ze geen enkele vorm van sport of lichaamsbeweging. Dit heeft niet alleen lichamelijke, maar ook emotionele gevolgen voor uw gezondheid.

admin

The author admin

Leave a Response