close

Tips voor het inrichten van een studio-appartement

Ondanks hun beperkte ruimte kunnen eenkamerappartementen er dynamisch en chic uitzien als je ze correct inricht. Bekijk deze ideeën!

De studio appartementen zijn een uitkomst voor singles en stellen die alleen willen gaan wonen en geen grote investering willen (of kunnen) doen in koop of huur. Studio-appartementen hebben over het algemeen minder beeldmateriaal en vereisen het aanleren van gewoonten van orde en afstand van materiële goederen om er goed in te kunnen leven.

Maar niet omdat ze klein zijn, ze moeten er strak of overweldigend uitzien. Hier geven we u enkele tips die u zullen helpen te profiteren van de kenmerken van uw studio om deze chique en gezellig te maken.

Multifunctioneel meubilair

Een van de gouden tips in studio-appartementen is om te proberen ruimte te winnen met meubels die meer dan één functie dienen. Slaapbanken, intrekbare tafels, klapstoelen en banken in poef-stijl zijn geweldige bondgenoten voor kleine appartementen.

Creëer gebieden

Om ervoor te zorgen dat de ruimte niet saai of eentonig wordt, is het belangrijk dat je verschillende gebruiksgebieden creëert, zoals rust, studie en werk. Om ze te scheiden, gebruikt u het meubilair zelf, zoals banken of planken, of profiteert u van de tapijten om ze af te bakenen.

Lichte kleuren

Lichte kleuren, zoals wit, beige en pasteltinten, geven een gevoel van meer ruimte. Vergeet echter niet om persoonlijkheid aan de omgeving toe te voegen met een toon of een palet van tonen. Gebruik kleur in kussens, meubels, apparaten, tapijten, decoratie of geef zelfs een accent aan het atelier door een zuil of balk met een trendy kleur te schilderen.

Creëer opslagruimte

Een ander belangrijk element is om te profiteren van de opslagruimte. Kasten, bedden met opbergboxsprings of structurele bedden met lades onder het platform zijn een goed alternatief. Zwevende, plafondhoge planken en planken aan sommige muren zijn ook van vitaal belang om te profiteren van verticale ruimte.

Licht

Wil je dat je studio er ruimer uitziet, profiteer dan zoveel mogelijk van natuurlijk licht: vermijd belemmering van ramen, kijk goed naar het pad van de zon, plaats geen hele zware gordijnen (beter als ze wit zijn) en hang spiegels op plekken waar licht schijnt . Focale verlichting met vloer-, tafel- en hanglampen helpt ook om de ruimte af te bakenen en een gevoel van ruimtelijkheid te geven.

admin

The author admin

Leave a Response