close

Tips voor het inrichten van uw formele eetkamer

Als u het geluk heeft om ruimte te hebben voor een formele eetkamer in uw huis, profiteer er dan van! Dit is de perfecte plek om uw fantasie de vrije loop te laten en een elegante en verfijnde ruimte te creëren. Of u nu wilt dat uw eetkamer modern of traditioneel is, de richtlijnen zijn hetzelfde voor het creëren van een luxe en uitnodigende ruimte voor uw gasten.

Neutrale kleuren

Neutrale kleuren zijn de beste optie voor formele eetkamers, omdat ze niet alleen eleganter zijn, maar je ze ook kunt combineren met elke decoratie op tafel en borden. Kies voor een verfijnde en moderne eetkamer kleuren zoals zwart, wit en grijs voor de muren en decoraties. Als je op zoek bent naar een meer traditionele en warme stijl, kies dan voor kleuren zoals beige, bruin en rood.

Muren

Profiteer van de muren zodat uw eetkamer persoonlijkheid krijgt. Verf in een minder klassieke kleur of gebruik andere technieken om ze een interessante uitstraling te geven. Overweeg om textuur of behang toe te voegen, tweekleurige verf te gebruiken of een accentmuur in een andere kleur te schilderen. Je kunt ook de kroonlijst niet missen om de ruimte in te kaderen. Wat betreft de versieringen, maak van de gelegenheid gebruik om enkele van uw favoriete schilderijen te laten zien. Gebruik grote stukken met frames van goede kwaliteit. Daarnaast passen verduisterende gordijnen ook goed bij een klassiek interieur.

Meubilair

De tafel en stoelen zijn de belangrijkste stukken in een formele eetkamer. Investeer in deze meubels en koop kwaliteitsmeubels waar meerdere gasten binnen kunnen komen. Zorg ervoor dat u uw eetkamer meet voordat u een set koopt. Een tip: kies bij het kopen van stoelen voor stoelen die niet erg modern zijn of met een opvallende stijl. Als u op deze manier nieuwe stoelen moet kopen voor extra gasten of als u stoelen in slechte staat wilt vervangen, is het gemakkelijker voor u om soortgelijke stoelen te vinden. U kunt beter stijl en diversiteit toevoegen aan uw accessoires en serviesgoed, en de traditionele meubels behouden.

Tafeldecoratie

Maak uw eetkamer aantrekkelijk met tafeldecoraties. Als u wilt, kunt u de tafel te allen tijde laten bedienen, om het een meer verwelkomend gevoel te geven. Verander het middelpunt vaak, afhankelijk van de seizoenen en feestdagen. Deze hoeven niet duur of ingewikkeld te zijn, de eenvoudigste centerpieces zijn soms de meest elegante. Zet seizoensfruit in mooie glazen kommen, samen met kaarsen en bloemen.

admin

The author admin

Leave a Response